Páginas

dijous, 9 d’agost del 2012

Glaciar Nigardsbreen

A la nostra visita al glaciar Nigardsbreen ens vam decidir per contractar una de les excursions guiades per el glaciar. Vam trucar per telèfon per reservar l'excursió "Blue Ice Trip". La nostra excursió eren unes 5h (3h al glaciar). Costa 540NOK per persona, però només és una vegada a la vida que un té la oportunitat d'endinsar-se en un glaciar no?

La web en cuestió es aquesta: http://www.bfl.no/blue-ice-trip.html

Aquesta és la vista desde el Breheimsenteret des de on podem comprar les entrades.

Anem cap al pàrking. Hem de passar per un lloc de "peatge" que costava uns 30-40NOK (realment és com si et cobressin el pàrking, però abans de arribar-hi...)

La vista desde el pàrking, on ens espera el guia.





Ens donen el material necessari (grampons, guants i 'ice axe') i després un vaixell ens apropa una mica cap al glacial.


Fem un tros de camí a peu abans d'arribar a la paret de gel.




Arribem a la base del glacial, ens posem l'arnés, les cordes i el grampons.


Comencem a caminar pel gel. Aquests grampons són una meravella. Ens enganxem al gel com a llepasses..

Ens porten per uns llocs impressionants. Hem passat per enmig d'una esquerda d'un blau intens, hem tingut que fer un parell de salts valents per salvar unes bones esquerdes sota els nostres peus... No tenim les imatges més impressionants, perquè com és lògic, només podíem fer fotos quan paràvem, però tenim algunes fotos de la ruta...



 Algunes fotos del gel blau

Arribem fins a la primera corba de la llengua del glacial, ens mengem el bocata i comencem el camí de tornada. Per fer la baixa ens porten per un altre camí i les imatges que veiem són encara més espectaculars...



Arribem a terra ferma, fem el camí de volta i tornem a agafar el vaixell que ens durà de nou cap al pàrking. Ha sigut una excursió impressionants. Ha valgut la pena!


Aquí deixem el track que vam pujar al Wikiloc.