Páginas

dimecres, 5 de desembre de 2012

Congost del Mur (o del Mu)
Excursió amb poca dificultat però amb un paissatge molt espectacular, cal anar fins a Alòs de Balaguer on vam aparcar el cotxe, sortim per la font que hi ha a la dreta del pont que creua el riu Segre a través del pont per on entras al poble. Allà comença un camí que s’anomena Camí del Solà i que ens porta directament fins a l’inici del Congost.
Aquesta primera part del camí és completament plana sense cap dificultat i transcorre sempre al costat dret del riu. A uns 2,5 km de l’inici de l’excursió des del pont, trobem una zona d’esbarjo anomenada l’Espadell.El camí continua fins arribar a l'estret del Mu, lloc on s'acaba la pista transitable i el camí s'estreny començant a caminar per unes passarel·les metàl·liques.


 


Aquest sender va pujant poc a poc amunt del congost, sempre per la vessant dreta del riu, fins que s’eleva a una alçada que ens permet gaudir d'unes vistes del congost espectaculars, amb el riu ficat al fons del congost i el fons sempre emmarcat per la gran mola del Mont-roig.Continuem el sender fins el pont penjant, aquest segon tram va pujant poc a poc per la vessant de Lo Palomar (691 m), per la zona de Namperes i La Malvera, separant-se i elevant-se del riu. Travessant el pont ens podem apropar fins a la central de Camarasa. 

Aquí deixem el track que vam pujar al Wikiloc.