Páginas

dilluns, 13 de juny del 2011

A Tavertet per Rajols

Aquesta ruta ens la van recomenar a la casa rural on ens allotjavem (www.calarotllada.com) a prop de Cantonigrós. La casa es maquíssima i està una miqueta apartada del poble de Cantonigrós, amb unes vistes impressionants a prats i muntanyes plenes de caballs, ovelles... preciós.

Es tracta  d'una pista estreta, asfaltada. El pas del temps l'ha anat malmetent, però no suposa cap problema per a qualsevol tipus de vehicle. És ideal per fer-la amb cotxe i quan interessi es pot aparcar el cotxe en algún dels llocs habilitats i continuar a peu. És una pena que asfaltin un GR, però el paissatge és impressionant i val la pena.

La pista s'agafa desde la C-153 en direcció Olot. Després de passar la bifurcació cap a Cantonigrós veurem una granja molt gran, una benzinera, i la señalització del Coll del Bac. Un parell de kilòmetres més tard veurem una pista a la dreta que va cap a Tavertet. El cartell és molt petit, però com a referència, és pot veure clarament una senyal de 30 on posa "Camí Rural".

A pocs metres de l'inici de la pista es deixa a mà esquerra un camí que porta a la masia del Perer. La pista es va enfilant i passa per la fageda de Rajols, una de les grans fagedes de Collsacabra. Poc abans de sortir de la fageda, a mà dreta, es pot veure la font de Rajols amb una petita construcció, una taula i uns bancs de pedra. Pocs metres després es deixa a mà esquerra el camí que porta a la masia de Rajols i sortim de la Fageda. La pista segueix ara entre prats fins arribar a Pla Boixer (nom que té origen en la vegetació predominant de boixos)

Només arribar a pla Boixer, la parada és obligatoria per veure una inmillorable vista del Collsacabra, del poble de Rupit, i dels cingles del Far. Si caminem una mica en direcció al límit del pla es podem apreciar unes amplies vistes de les Guilleries i dels embassaments de Sau i Susqueda, amb el Montseny al fons. Nosaltres vam deixar el cotxe aquí i vam continuar caminant fins a Tavertet (uns 10km anada y tornada)

La pista ara ressegueix el cingle i passa a tocar el gran casal de l'Avenc. Passant aquest allotjament rural, i reseguint el cingle la pista arriba a Tavertet. La visita és obligada, tant per passejar pel nucli antic com per veure les impressionants vistes desde el mirador.

Des de Tavertet surten també un gran nombre d'excursions. Una opció seria fer tota la ruta que hem dit en cotxe, i fer alguna de les caminades que surten desde Tavertet. N'hi havia una de curta (1km) que pujaba a un mirador a dalt de tot del cingle que tenia molt bona pinta (i tenia més encant que caminar per una pista asfaltada)